Use all cores?

Get assistance with hosting your own ARK server here.
Peezpipe
Posts: 1
Joined: Wed Feb 24, 2016 6:32 am

Use all cores?

Postby Peezpipe » Wed Feb 24, 2016 6:40 am

Hello All!

I'm hosting a dedicated server using the Ark Server Manager tool. Everything was very smooth for over a week. I constantly had 70+ players at once with no rubberbanding! I noticed the processor load was 24%. as the population grew and people built larger bases the processor usage jumped to 25%. for some reason it never raises higher than that but has started to rubberband quit often for some people. I'm assuming that means it is only using 1 core and 2 threads of my I7. Is there any way to force it to use all 8 threads?

PS: anyone else notice a HUGE increase in processor usage with the latest patch? My server with 5 people yesterday would be using about 6% cpu. now its at 25% -_-
0 x


Madykevy
Posts: 20
Joined: Sun Jul 26, 2015 3:34 am
Location: Netherlands

Re: Use all cores?

Postby Madykevy » Mon Feb 29, 2016 9:52 am

The CPU of my Ark server is always going nuts.
Do you run server 2012?

If so, when you open Task Manager and right click on the CPU graph you can set it so that it shows all logical processors instead of overall usage. Then you can find out if it's using multiple cores or not.
0 x


Return to “Server Hosting Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest