Server not showing.

Get assistance with hosting your own ARK server here.
Tomse
Posts: 3
Joined: Sat Feb 27, 2016 1:52 pm

Server not showing.

Postby Tomse » Sat Feb 27, 2016 2:07 pm

Hello survivors!

For the past few days I've been trying to run a dedicated ark server but I can never get it to show up outside of my LocalNet.

My ServerStart batch file:
start ShooterGameServer "C:\ArkServer\ShooterGame\ShooterGame.uproject" "/Game/Maps/TheIsLandSubMaps/TheIsLand?Port=27015?QueryPort=27016?SessionName=TomseTest?MaxPlayers=50?listen?ServerPassword=test1234?ServerAdminPassword=TesT1234?DifficultyOffset?0.1?NewMaxStructuresInRange?6000.000000?GlobalVoiceChat=false?ProximityChat=false?NoTributeDownloads=false?AllowTirdPersonPlayer=true?AlwaysNotifyPlayerLeft=true?DontAlwaysNotifyPlayerJoined=false?ServerHardcore=false?ServerPVE=true?ServerCrosshair=true?ServerForceNoHUD=false?ShowMapPlayerLocation=true?EnablePVPGamme=false?DisableStructureDecayPvE=false?AllowFlyerCarryPvE=false?" -nosteamclient -game -server -log
exit

Ports forwarded:
TCP/UDP:27015
TCP/UDP:27016
TCP/UDP:7777
TCP/UDP:32330
All of these are linked to my local ip 192.168.0.14 and that is my reserverd ip for the computer im trying to run the server from.

I can find the server if i go to the "LAN" tab in server list and I can play on it, but non of my friends can join trough steam friends list, "Friends" tab in server lists, or Steam Server Viewer, even if they add it by my outgoing ip.
0 x


Tomse
Posts: 3
Joined: Sat Feb 27, 2016 1:52 pm

Re: Server not showing.

Postby Tomse » Sun Feb 28, 2016 2:25 am

PortsForwarded settings:
Image

StaticIP:
Image
0 x

Madykevy
Posts: 20
Joined: Sun Jul 26, 2015 3:34 am
Location: Netherlands

Re: Server not showing.

Postby Madykevy » Mon Feb 29, 2016 10:01 am

start ShooterGameServer "C:\ArkServer\ShooterGame\ShooterGame.uproject" "/Game/Maps/TheIsLandSubMaps/TheIsLand?Port=27015?QueryPort=27016?SessionName=TomseTest?MaxPlayers=50?listen?ServerPassword=test1234?ServerAdminPassword=TesT1234?DifficultyOffset?0.1?NewMaxStructuresInRange?6000.000000?GlobalVoiceChat=false?ProximityChat=false?NoTributeDownloads=false?AllowTirdPersonPlayer=true?AlwaysNotifyPlayerLeft=true?DontAlwaysNotifyPlayerJoined=false?ServerHardcore=false?ServerPVE=true?ServerCrosshair=true?ServerForceNoHUD=false?ShowMapPlayerLocation=true?EnablePVPGamme=false?DisableStructureDecayPvE=false?AllowFlyerCarryPvE=false?" -nosteamclient -game -server -log


You've put the wrong ports in the start script.
Or you will have to forward the other port.

I think the default would be:

Port=7777
QueryPort=27015
0 x

Tomse
Posts: 3
Joined: Sat Feb 27, 2016 1:52 pm

Re: Server not showing.

Postby Tomse » Mon Feb 29, 2016 11:18 pm

Madykevy wrote:
start ShooterGameServer "C:\ArkServer\ShooterGame\ShooterGame.uproject" "/Game/Maps/TheIsLandSubMaps/TheIsLand?Port=27015?QueryPort=27016?SessionName=TomseTest?MaxPlayers=50?listen?ServerPassword=test1234?ServerAdminPassword=TesT1234?DifficultyOffset?0.1?NewMaxStructuresInRange?6000.000000?GlobalVoiceChat=false?ProximityChat=false?NoTributeDownloads=false?AllowTirdPersonPlayer=true?AlwaysNotifyPlayerLeft=true?DontAlwaysNotifyPlayerJoined=false?ServerHardcore=false?ServerPVE=true?ServerCrosshair=true?ServerForceNoHUD=false?ShowMapPlayerLocation=true?EnablePVPGamme=false?DisableStructureDecayPvE=false?AllowFlyerCarryPvE=false?" -nosteamclient -game -server -log


You've put the wrong ports in the start script.
Or you will have to forward the other port.

I think the default would be:

Port=7777
QueryPort=27015


Yes, I know. I changed the game port to run on 27015 and querry port to 27016 and this was taken from a youtube video about setting up a ark server. I've tried with the deafult settings and I still can't get it to run. If you see the second post, you'll see that the forwarded ports. 26999-27050 so 27015 and 27016 should be forwarded. And in my Firewall I have outbound and inbound rulse on all the ports, ShooterGame.exe and ShooterGameServer.exe. (All these are set to allow connection)
0 x

Madykevy
Posts: 20
Joined: Sun Jul 26, 2015 3:34 am
Location: Netherlands

Re: Server not showing.

Postby Madykevy » Tue Mar 01, 2016 9:02 am

Have you tried to disable the windows firewall?
0 x


Return to “Server Hosting Help”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests